woensdag 4 januari 2012

januari en restje Holland

Heerlijk om maar 4 dagen te werken!!! Volgende week nog minder, want ik heb plus-uren en die moeten weer weggewerkt worden. Ik zou ze liever opsparen of uitbetaald krijgen, maar er wordt hard gepushed (verordend dus) om dagen vrij te nemen. Iedere feestdag die je werkt is ook weer een vrije dag,  2de kerstdag en nieuwjaarsdag heb ik er ook weer 2 opgespaard, gaat lekker dus!!!
Ik moet mijn tijd thuis wel leuk doorkomen, opruimen en schoonmaken komen dus niet in aanmerking.... Dus zoals gemeld weer aan het breien/naaien geslagen.
Voor Roos heb ik 2 kussenhoezen gebreid. Bij de Kik (soort Zeeman) goedkope plaids gekocht en die in repen van 3 cm geknipt (1 lange reep dus eigenlijk). Met pennen 10 lekker grof gebreid, erg leuk. Ik heb er geen foto van gemaakt en Roos heeft me ook nog niets gestuurd, dus helaas... Misschien komt dat nog.
Ondertussen draaiden de radertjes in mijn hoofd door, "wat kon ik er nog meer van maken". Op mijn bed lag een hele lelijke maar best warme deken, die was wel aan vervanging toe. Maar 2x2 meter breien zag ik even niet zitten. Het werd dus een patchwork deken.
4 plaids gekocht (2,99 euro per stuk, plus 1 nog goedkoper omdat hij wat smoezelig was), en in blokken van 20 cm geknipt. Voor een dubbele plaid, want dan is hij wat dikker (de kwaliteit is natuurlijk niet erg dik...). Ontwerpje maken, alles aan elkaar naaien, de 2 lagen op elkaar en voila, klaar mijn mooie plaid.  Voor nog geen 12 euro!!! Toppie toch?
Hij had iets breder gekund, maar dat kan ik misschien nog wel veranderen. Ik moet maar even kijken of ze nog bijpassende (of gelijke kleuren) hebben, de keus was niet erg groot!


netjes begin


ondertussen een zooitjeiets krap, maar daar vinden we wel wat opmaar....MOOI


Ik heb nog een restje over, maar eens even kijken wat ik daarmee kan.
Al is het misschien ook verstandig om eens te kijken wat ik nog allemaal af moet maken.... Ik ben met een vest bezig, lekkere sokken. Oh en al weer van allerlei leuke dingen gezien die ik eigenlijk ook......

Nadat ik van Roos al een leuke verrassings doos met kerst had gekregen (met oa heerlijke sloffen, jippie!!!)kwam er deze week ook 1 vanuit Huizen!! Veel lekkers, leuks en moois!!!

doosje lekkers!!!
Tekeningen van Jip

Een geweldige foto van hollandse Tijl:

En verder natuurlijk echte hollandse lekkernijen als hagelslag, stroopwafels, winterthee, volkoren beschuiten, japanse borrelnootjes , mmmm Wat kan een mens toch blij zijn met gewone leuke dingen!!!
Ondertussen ook de foto's gekregen van het etentje bij Dieuwke, toen ik in NL was.
Een overzichtje:
Tijl met Willem

nicht Dieuwke met haar Willem

mijn zwager Herman met zijn kleinzoon

de hele familie bijeen

tussen mijn schoonzus Jenneke en zus Annemarie


9 opmerkingen:

 1. Gezellig weer een blog van je! Liever korter en meer bloggen dan langer en minder frequent ;-)

  Franca x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben jij een bezige bij! leuk hoor!!
  Leuke foto's ook van je familie!
  Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja het werkt dus nu, hoop dat je tijd vindt om vaker te schrijven, gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat was ik dus Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een creativiteit. Hier liggen nog genoeg klusjes om afgemaakt te worden maar heb (nog) niet de aandrang om ermee te beginnen -_-
  Leuke foto's zeg en leuk zo'n verassingspakket. Ik kijk altijd weer naar hollands bezoek uit want dat betekent een hoop bekende lekkernij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve ien!

  Ik vind het fijn dat je zo blij bent met ons pakket! Hij stond al een tijdje in de keuken en er verdwenen telkens wat spulletjes in of een poes die er rustig boven op ging liggen! Marie is dus wat minder blij dat hij verstuurd is! Tijd om weer opnieuw te beginnen dus met verzamelen...
  Mocht je niet meer weten wat je maken moet...ik hou mij aanbevolen voor leuke zelfmaaksels!! Een gebreide plaid of kussenslopen...;-)
  De kindjes hebben al helemaal zin in volgende maand! Sneeuw genoeg dus dat wordt genieten! Jip heeft een foto van je op haar kamer waar hele verhalen tegen vertelt worden, dat zal volgende maand dus niet anders zijn! We hopen je lang te zien, in februari!
  Tijl gaat met grote sprongen vooruit de laatste weken, zijn taal en woordenschat zijn niet meer van een kleine jongen. Hij wordt zó snel groot!
  Jip gaat op school getest worden met een cito van groep 3 niveau, juf denkt dat ze een wat hoger IQ heeft. Waar gaat dit eindigen?! Ze leest alle boeken die we haar geven zo uit, ik lees nog net pinkeltje voor met het naar bed gaan maar soms begint ze zelf alvast! Van sinterklaas een puzzel met 250 stukjes gekregen...ze kan het!!! Niet normaal!
  Ro doet het geweldig, hij werkt hard. Hij is erg geliefd op beide werkplekken, jaloers ik?! Super trots dat wel! Af en toe mist hij de bergen en sneeuw maar vijf maanden per jaar geluk halen het niet bij een jaar.
  Ik doe mijn best weer gezonder te worden, werk nu halve dagen en dat gaat goed. Ben door verwezen naar de neuroloog nadat er bij de reumatoloog niks uitkwam. Hopelijk wordt dat wat! Krijg nu ook kast van functie verlies in het rechterbeen, waardoor ik van de trap gevallen ben en onderuit gegaan midden in de woonkamer... raar! Maar ik ga natuurlijk wel skien volgende maand daar houd niemand me van af! Wie weet doet het wel heel goed!!!!

  Kus van allemaal en hou je taai!

  Liefs Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De patchwork is geweldig geworden! En Hollandse stroopwafels blijven..... ehhh, oerHollands!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lees ook weer eens af en mee op je log...Leuk dat je weer opgestart bent daarmee, en ja Flachauwinkl, dat is ook zeer bekend bij ons. Eindpunt van de langlauflopie zo'n beetje. Zijn ook vaak met de kinderen in Flachau (hotel Hartl.) geweest, en juist is de jongste dochter met haar gezin terug van Flachauwinkl, waar ze daar op een parkeerplaats (zou van een Belg zijn !)hebben gestaan, met hun camper voor 5 dagen en ook tijdens het Oud-en Nieuwjaar. Dus wie weet, heb je hun wellicht wel eens ontmoet in het restaurant, want ze zullen best wel eens buiten de camperdeur gegeten hebben....
  Groet van Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat ben ik blij je blog nog eens te lezen, idd zoals Franca zei, beter kort en regelmatig dan heel lang wachten;-)...
  Wow veel jobwissel maar nu zit je goed. Ben blij voor je!!
  Die plaid is echt wel heel goed gedaan, ik wou dat ik al ondertussen zo goed kon naaien!!! Ben benieuwd naar je volgende creaties!!

  BeantwoordenVerwijderen