dinsdag 28 februari 2012

op bezoek bij de familie

In de 2 krokus weken kan Roderik hier natuurlijk gemakkelijk les geven, een handige manier om je vakantie een beetje te sponsoren!!
Van 18 febr t/m 3 maart zijn ze dus weer in Neukirchen am Großvenediger, de plek waar ze 6 jaar ook hadden gewoont en gewerkt. Ik had de 1ste week vrij genomen (de 2de week zou er ook al familie mee komen) en ben dus woensdag naar ze toe gereden. Het is niet direkt om de hoek: 2,5 uur rijden toch nog.
Heerlijk om de kleintjes weer te zien, het was per slot al weer 4 maanden geleden!! Inmiddels was er ook in de eerste week een bevriend gezin mee gekomen en hadden Jip en Tijl het wel erg druk met spelen met de andere kindertjes.... dat was voor oma natuurlijk een beetje jammer.
Tijl wordt een steeds grotere boef, maar is natuurlijk ook een heerlijk jongetje!! Gek op bijzondere "auto's", alle graaf-werk-hijs objecten ziet hij overal!!!  Gelukkig vindt hij ook skieen leuk, dat weet je maar nooit bij die kleintjes.

let op die ondeugende oogjes...
lekker stout doenDe skiklasjes gaan bij Ro zijn skischool maar t/m woensdag, donderdag kon er dus vrij geskied worden. Voor Tijl ook skies gehuurd en hij mocht oefenen. Nou, na 20 minuten mocht hij van pappie wel mee op de lift: top vond hij dat!!! Hele verhalen, hij zag en ontdekte alles, moest natuurlijk uitgebreid nog naar oma zwaaien, maar verder gewoon netjes met pappie naar boven. Als hij bijna boven was riep hij "zo, nu loslaten...."Tijl voor het eerst op de lift

Jip met Dorienmet z'n 4-tjes in de lift

Toen het woord stoeltjes lift viel wilde hij alleen nog maar naar boven met de stoeltjeslift!  In de lift weer het hoogste woord: "IK zit in de stoeltjeslift"  " kijk daar die is gevallen" en bij het uitstappen natuurlijk "ik wil nog een keer"
Ach je bent 2 1/2 jaar en eigenwijs, toch???
Jip gaat gewoon als een trein. Mooie bochten, lekker snel, meestal goed parallel en ze probeert natuurlijk de grappige dingen van haar vader ook na te doen: springen, bocht half op de billen maar dan weer gewoon omhoog komen, alles is leuk.

met hun vriendjes 

Vrijdag was het nog mooier weer en we gingen nu naar een andere lift. Met Roderik, Jip en het vriendinnetje met haar vader zijn we eerst een paar stevige afdalingen gaan maken. Nou, voor Jip geen probleem: stijl, smal, bobbels, zij komt overal goed en netjes naar beneden! Ze geniet met volle teugen en was alleen teleurgesteld dat haar skies niet goed genoeg gewaxed waren.....
Toen afdalen ri de rest van de familie. Dorien wachtte inmiddels bij de "Märchenwald lift". Een sleeplift die de meisjes alleen konden doen en waar ook een "heksenspoor" was: een spannend spoor tussen de bomen en een beetje in het vrije Gelände. Erg interessant dus!!
Tijl ging ook weer skieen en oh wee als wij niet opletten als hij voorbij kwam en vergaten te zwaaien!!!!
Inmiddels kwam de skistok van Roderik erbij en werd hij niet meer vast gehouden, maar moest zelf goed staan en zich laten glijden. Ook naast Roderik ging dat al: dat is natuurlijk nog moeilijker, want dan sta je helemaal zelf!!! Maar het lukte en de eigenwijze opmerkingen bleven natuurlijk niet uit!


gewoon zelf!SPRINGEN !!!!!
stoere helm!!!


 


Jip natuurlijk een roze helm!!een prachtige dag met een prachtig uitzicht!!!


lekker in het zonnetje


 Jip probeert de "billen-bocht"- lukt bijna!!!voor het huisjeNog wat leuke-mooie-ondeugende portretjes van de kleintjes.


Zaterdag ging de ene familie weg, de volgende familie stond al weer voor de deur. Even nog wat boodschappen  gedaan : EINDELIJK een mooie traktor voor Tijl gevonden!!! hahaha. Later nog met de slee op pad, maar ik vond het aardig koud : het was ook vies nat. Maar weer snel naar huis dus.
Zondag moest Roderik weer werken en ook Dorien was gebeld of ze nog wat wilde doen. Jip ging weer in haar skiklasje en Tijl kon naar de opvang. Ík ben dus maar rustig naar huis gereden, de poesjes hadden mijn aandacht ook weer nodig.
Ik heb nog tot vrijdag vrij, dus kan nog even lekker aanrommelen.


4 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk om te lezen en wat een leuke foto's.
  Die leuke foto van Jip met die vlechtjes kon zo mijn kleindochter zijn toen ze klein was, ik maakte bij haar ook zulke vlechtjes dat bleef goed zitten onder haar ski-helm.
  Inmiddels is ze ruim 12 jaar en wil ze geen vlechtjes meer!!!
  groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om te lezen...wow ben eigenlijk wel jaloers hoor...wij gingen normaal gezien op skireis maar geen sneeuw tja...triest...
  Prachtige fotos met prachtig uitzicht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om bij jou altijd foto's bij het verhaal te hebben! Ik zit echt weer even te genieten....

  BeantwoordenVerwijderen