donderdag 7 juni 2012

nee baan ja baan...

Alweer 2 maanden geen nieuws, het leventje gaat gewoon rustig door, eigenlijk weinig te vertellen dus.
Tot Zondag.....
Ik had geschreven dat ik officieel gesolliciteerd had voor de baan als Shopleiterin. Via mijn chef had ik inmiddels begrepen dat ze "uit meerdere kandidaten iemand wilden kiezen". Ja hoor, ik doe al het werk van de shopleiterin al sinds augustus (met 6 weken onderbreking in nov-dec) en dan zou je NU nog niet weten of ik het kan of niet??? Ik begreep dus al dat dat het nooit ging worden.
Inmiddels heb ik een prima band opgebouwd met de huidige chef, hij is regelmatig verrast door mijn goeie opmerkingen en tips voor de shop, in nood loop ik als een soort Speedy Gonzalez (bijnaam heb ik van mijn jonge collega's gekregen) te helpen met tafels leegruimen. Hij is helemaal tevreden met me.
Zondag om 22.30 (mijn eindtijd en ook de laatste dag voor mijn vakantie) wilde hij een gesprekje met me.
"We hebben een nieuwe shopleiterin gevonden die begint deze week en nu hebben we U niet meer nodig" PARDON????? Ik werk hier al 14 maanden, de shop draait prima, we hebben net 1 maand geleden 2 nieuwe collega's erbij aan genomen en nu zou IK moeten vertrekken???????
Zo, daar zat ik...... Al mijn papieren lagen al klaar, maar ik was niet van plan op te geven!!! Ik heb bijna 3 kwartier met hem gesproken en hij beloofde dat hij de volgende morgen naar de Zentrale (hoofdkantoor dus, waar al die mensen zitten die alle regeltjes bedenken, maar nog nooit in de praktijk hebben gewerkt....) zou bellen om te kijken wat er te regelen viel.
Ik had inmiddels ook al gemeld dat ik dan wel vakantie had, maar thuis was, als hij in nood zat kon hij me bellen.
Volgende morgen 12 uur: secretaresse: "ja, we hebben een zieke in de winkel, wil jij vandaag komen? Wat een humor hebben ze hier toch!!
Maar ik heb me niet laten kennen en ben in de auto gestapt. Ik ben wel direkt naar de chef gelopen en heb hem gezegd dat ik het "ziemlich witzig" (aardig grappig) vond dat ik nu alweer voor zijn neus stond....  Hij was wel erg blij dat ik was gekomen en meldde ook direkt dat hij positief nieuws had van de Zentrale, oftewel, ik mocht toch weer blijven...... Het is werkelijk het meest bijzondere bedrijf wat ik ooit heb meegemaakt!!!
Inmiddels werk ik al weer 3 dagen en vrijdag ook weer, dan gaat mijn vakantie misschien echt in. ALS ik zondag nog niet even ga helpen met het afruimen weer.
Ik heb wel begrepen dat ik ERG blij mag zijn dat hij zich zo voor me heeft ingezet, meestal is de wet van de Zentrale gewoon voor vast en kan niemand dat veranderen.
De dame die dit heeft bedacht (want het idee kwam ECHT niet van de chef!!!) heb ik in die 14 maanden misschien 5x gezien en 20x aan de telefoon gehad. Ja, ga dan vooral niet aan de plaatselijke chef vragen hoe iemand funktioneert.
Inmiddels is de nieuwe vandaag begonnen, morgen zie ik haar ook even. Ben benieuwd. Ik moet nu natuurlijk "naar haar luisteren", jaja, komt wel goed. Het is alleen wel jammer: ik vond juist ook al dat regelen, bestellingen maken, rooster doen ed zo leuk. Ik vermoed dat het nu een stuk saaier zal worden! Maar: ik heb mijn baan nog , jippie!!!

Inmiddels hebben we toch ook bedacht dat het handiger is als we verhuizen. Het huisje hier is natuurlijk in de zomer een droomplekje, maar de winter is aardig stevig.... En aangezien Jaco al 2 winters niet hier is moet ik alle stookwerk, sneeuwruimen ed alleen doen. Ik rijd iedere dag 40 min heen en terug, da's met de huidige benzineprijs ook niet grappig!!! De huur + vaste kosten + stroom lopen ook de pan uit. We moeten dus iets dichterbij en goedkoper vinden. Flachau zelf is aardig kansloos, da's erg duur en dan meestal ook op een rotplek of klein.- In Altenmarkt hebben we iets bekeken, maar voor het geld vond ik dat wel erg weinig. Eben lijkt ook OK, maar van daar kan Jaco ook nauwelijks met de bus richting Flachau komen.  Ik ben nu in Zederhaus aan het kijken. Een saai dorpje net ten zuiden van de Tauerntunnel ( ik werk net ten noorden van deze tunnel, voor mij dus net 10 minuten rijden), niet zo geliefd, daarom een stuk goedkoper! Mij maakt zo'n dorpje eigenlijk niet uit, als ik maar een leuke woning heb, waar  de poesjes het ook naar hun zin hebben! Voor Jaco blijft dat onhandig, want met 1 auto en zeer verschillende werktijden valt er niet veel te regelen. Maar even kijken hoe dat allemaal gaat lopen. Ik ken daar iemand die voor me aan het zoeken is, handig, want in de kranten staat bijna niets, je moet het hebben van de mensen die iets weten. Ik heb al 3 woningen bekeken, maar was nog niet overtuigd. Misschien morgen weer eentje bekijken.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig die baan heb je nog nu idd goedkoper huis. Hoop dat het lukt...... En dan nog vakantie dat zou ook leuk zijn toch....X uit 070

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ola dat is idd niet zo leuk!! Hopelijk blijf je je job nu wel houden!!
    Veel succes met het zoeken van een huisje!!

    BeantwoordenVerwijderen