woensdag 26 september 2012

de poesjes mogen naar buiten!

Mijn werk in de keuken heb ik keurig tot de 19de uitgehouden, maar het was wel een opgave....
De cheffin begreep dat ik wegging, ook omdat ze wel had gemerkt dat chef---ik niet echt lekker liep.
De laatste dagen waren wat verveelderig ( het seizoen was echt voorbij) en de laatste dag moest alles gepoetst worden. Niet echt leuk werk, maar omdat er wat meer mensen rondliepen was het wel wat gezelliger.
Daarna had ik lekker een paar dagen vrij en kon ik heerlijk bijkomen.

Jaco meldde dat zijn zomerwerk ook afgelopen was (op een paar losse dagen nog na), die kon weer worden opgehaald. Kunnen er in huis eindelijk weer wat stappen gemaakt worden.
We zijn alweer een stuk verder met opruimen en verder verdelen van alles wat er in de garage stond. De eettafel en bijbehorende bank staan inmiddels op zijn plek, TV-kast, en nog wat dingen.
De garage is nu bijna leeg, jippie! De rommel die er al instond (van de eigenaar dus) moet ik maar een beetje ordenen (en eventueel weggooien), dan kunnen de tuindingen ook netjes ingeruimd worden en wordt het buiten ook weer een beetje netjes.
Ik heb inmiddels al wat in de tuin gewerkt. Het is allemaal wat rommelig en niet echt een "tuin", maar een beetje ordenen en hier en daar wat plantjes erbij doet waarschijnlijk wonderen. Vandaag ben ik begonnen met het opruimen van de geraniums. Die gooide ik altijd gewoon weg, maar nu heb ik plaats om te proberen ze te laten overwinteren. Dus ik heb ook al tig stekjes gemaakt en een groot deel al boven in een niet gebruikt kamertje gezet. Hopelijk gaan die stekjes lukken!!!

En eindelijk was er dus tijd voor de poesjes!
Vorige week dinsdag mocht als eerste Pluisje buiten "oefenen". Pluis is een rustig lief poesje en zo ging ze ook naar buiten: alles rustig snuffelen, steeds ietsje verder, maar ook steeds weer terug naar de trap/voordeur. Helemaal goed dus!!! Inmiddels zat Dipje dat vanaf het balkon te bekijken en gaf flink kommentaar: haha ze mauwde constant heel boos: zij wilde dat ook!!!!
Woensdag moest ik dus Jaco ophalen en was het k-weer, dus geen oefendag.
Donderdag mocht Dipje. Dat is een heel ander typetje dan Pluis. Nou, dat hebben we geweten!!! Ze rende direkt overal heen, ging al na korte tijd 200-300 meter ver een bosje in, help, dat vonden we wel een beetje ver en eng!! Maar met behulp van wat leckerlis kwam ze zo nu en dan naar me toe en toch ook steeds weer naar de voordeur! Zij had de omgeving dus ook door, maar ze is nu eenmaal de grootste avonturier van allemaal!!
Vrijdag mocht Juul.
Onze veldheer Julius Caesar ging 3 meter naar buiten en holde na 30 seconden weer terug. Toen heel voorzichtig de trap af en heel snel weer omhoog terug... Haha met zo'n keizer-kater winnen we heus geen oorlog!
Maar heel voorzichtig ging ook hij de boel wat verder verkennen. Hij ging een paar keer achter zijn zusjes aan (dan durft die held waarschijnlijk meer...) en is ook al uitgebreid rond het huis en de boerderij aan de wandel geweest. Ook hij vond snel de weg terug naar de voordeur, dus dat gaat ook helemaal goed. Ik let nog wel veel op en ben vaak in de buurt met snoepjes, dat weten ze al goed en ze komen snel naar me toen.
Na een aantal dagen heel voorzichtig een paar metertjes de voordeur uit te zijn geweest is Ulli vandaag eindelijk ook een beetje verder geweest. Maar dat is een nog grotere angsthaas als Juul, dat gaat dus nog langzamer hahaha. Maar als zij dat zo wil is dat maar beter ook, zij moet toch haar eigen weggetje vinden!
Er wordt natuurlijk ook nog wel wat geruzied met wat buurpoesjes, maar dat hoort erbij en zal best wel wennen.

Afgelopen maandag ben ik bij mijn nieuwe werk begonnen. Kassa + (kleine) winkel van een Tankstelle. 2 dagen vroege dienst met een kollega meegelopen die alles heeft verteld. Nou, das best heel erg veel!!! Ik heb maar heel veel opgeschreven, want anders ben ik dat zo weer vergeten. Donderdag en vrijdag weer 2 dagen, dan late dienst en dan zou ik alles alleen moeten doen, help.... gaat dat wel lukken???? Maar we zien wel, ik  kan iedereen bellen voor hulp. Het is allemaal niet echt moeilijk of zo, maar zo veel dingetjes die je moet weten! Alleen al alle verschillende betaal mogelijkheden: die kaart moet zo, die weer op een andere manier, die kun je niet normaal laten pinnen, die moet je met een hulpkaart eerst zelf scannen, en als een kaart het niet doet moet je weer dat.... enzenz. Maar alles komt wel relaxed en gezellig over, soms ben je net een buurtwinkel, dat is wel leuk. En als ik er een paar weken werk kan ik me waarschijnlijk niet meer voorstellen dat ik het ooit lastig vond!
Ik heb er nog geen uren bij gevonden, maar dat komt vast wel!

4 opmerkingen:

 1. Het meeste wist ik natuurlijk al wel, maar toch leuk om weer wat nieuws bij te lezen. Ben erg benieuwd naar je nieuwe job, als je er alleen voor staat, het lukt je vast hoor daar zal het niet aan liggen. Je hebt wel voor hetere vuren gestaan en die ook glansrijk doorstaan!
  Liefs uit/van La France/a

  BeantwoordenVerwijderen
 2. succes met de nieuwe job. Altijd is het begin ff lastig maar dat heb je zo door. Leuk dat je katten weer naar buitenkunnen en nu de weg een beetje weten. Hier zou ik 't ook best willen maar met al die enge beesten durf ik het niet aan. Ben ook veels te bang dat ze niet meer terug komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen is dat, hè... dat eeuwig zoeken naar nieuw werk! Ik duim voor je mee, hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, dat werk, dat werk... wat moet dat onrustig voor je/jullie zijn!
  En die poesjes? Dat komt wel goed... :-)

  BeantwoordenVerwijderen