zondag 9 september 2012

Jobhopper????

Sinds de 20 ste augustus ben ik al aan de slag bij Straffner Stadl in Rennweg.
En is het leuk? nou nee!  Ik wist natuurlijk dat ik veel moest poetsen en afwassen, dat is op zich OK, maar alles bij elkaar is er niets aan.
De keuken is qua inrichting en mise-en-place een topper, maar hoe ik moet werken: vaak een chaos. Alles tegelijk, doorelkaar, niet prettig. Gaat de chef  bv om 18 uur de vriezer leeghalen en ontijzen. Die moet ik dan daarna soppen. Hang ik net mijn mijn neus erin, soplap in mijn hand komt de cheffin met een bestelling (niet raar om deze tijd...) en kan ik alles laten vallen...
Ik moet alles "om" de chef klaarmaken: soepen, bijlagen (aardappelen, knödel, groenten), salades en de borden garneren, hij doet de hoofdgerechten er dan bij. Prima, maar als er slechts 2-3 porties besteld worden kan hij dat best zelf vind ik, kan ik de vriezer afmaken......maar zo werkt dat niet hier natuurlijk!
Als er 3 tafelbestellingen bijna tegelijk binnen komen moeten die eigenlijk alle drie in 0 minuten klaar zijn. Hoofdgerecht wordt op tafel gezet als de soepkommen er vaak nog staan, haast haast haast!!!! Niet mijn stijl. Trouwens de meeste mensen hebben vakantie: laat ze rustig genieten! Als ik in Sonneck teveel tafels tegelijk moest maken (en dat moest ik dan allemaal alleen doen!!!!) en het misschien even zou duren ging Jaco direkt met de schnapsfles rond en alle gasten waren weer tevreden.
Van 14-17 uur moet ik zelf koken, dat kijkt de cheffin steeds of alles wel goed gaat en daar word ik ook best onrustig van. Ik weet heus wel hoe je een schnitzel maakt.... De chef is niet onaardig, maar ook niet aardig: eigenlijk is hij niks. Zegt de hele avond alleen het meest noodzakelijke en dat brommerig...... zooo gezellig. Ik sta dus 8 uur (met plm 10 minuten pauze om te eten, die dan onderbroken kan worden door een bestelling) in die keuken met een bijna zwijgende chef. Ren van hot naar her, ongezellig en gewoon niets voor mij.
Het is 6 dagen per week, alleen woensdag vrij want dan zijn ze gesloten. Vakantie ook alleen als ze dicht zijn. Dat zou bv in oktober zijn, maar opeens sluiten ze vanaf 19 september voor 2,5 week, dus heb ik dan opeens vakantie. Wil ik dat????
Ik heb dus helemaal geen mogelijkheden om zoiets zelf te bepalen. Als Roos bv wil komen weet ik niet of ik wel vrij zou kunnen krijgen.
Kortom: het is niet mijn plekkie en ik ga daar dus weer weg!!!
Gisteren nogmaals een gesprek gehad bij een tankstelle in Wagrain en daar kan ik de 24 ste beginnen: kassa en een hele kleine winkel erbij!!! Een hele aardige chef, alles gewoon gemakkelijk, minder gestressed. Hij zei ook direkt over mijn huidige werk: "dat is niets voor jou: jij moet met mensen omgaan en niet in je eentje ergens bezig zijn", heeftie helemaal gelijk in!
Het nadeel: het is nog maar voor 25 uur. Ik moet dus nog ergens 2 dagen erbij zien te vinden. In de toekomst kan ik misschien wel meer uren krijgen (ook hier is personeelswissel), maar hij kon nu nog niets beloven natuurlijk. Maar ik wil gewoon maximaal 5 dagen, dat is echt wel genoeg....

Het nieuwe huis begint heel langzaam vorm te krijgen.
Jaco werkt eigenlijk nog 7 dagen in de week en heeft dus geen tijd om hier iets te doen, Floris is ook eindelijk aan de slag en is vrij als ik werk, dat schiet ook niet op.
Ik probeer nu maar zoveel mogelijk "kleine" dingen op orde te krijgen, dan kunnen zij als ze er tijd voor hebben wat zware dingen op zijn plek sjouwen.
Kasten staan al, die zijn redelijk ingeruimd, slaap + logeerkamer moeten nog verder, maar het komt allemaal wel goed!
De poesjes balen wel dat ze nog steeds binnen moeten blijven. 's Avonds als ik thuis kom moet ik echt voorzichtig zijn, ze staan allemaal achter de deur te wachten. Maar ze moeten nog even geduld hebben: 5-6 weken moeten ze minimaal binnen blijven. Ik wil ze ook pas "oefenen" met buiten spelen als ik er wat tijd voor heb. En het kattenluik-probleem zie ik ook nog niet 1-2-3 opgelost....
Het is wel een huis met veel vensterbanken, daar houden poezen erg van!! jippie!

3 opmerkingen:

 1. Met recht een jobhopper alleen is dat wel buiten jouw schuld om. Jammer maar begrijpelijk dat de baan in de keuken niet je van het was.
  Hopelijk word je volgende job ook al is het maar parttime wel heel leuk en vind je er nog wat bij. All the best!
  Liefs,
  Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieverd, leuk weer wat te lezen, die baan is echt niks voor jou! ga maar lekker naar de benzinepomp, kom ik tanken :)
  de rest komt wel goed
  Tot gauw
  liefs

  marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die twee dagen gaan best nog wel komen! Daar ben ik van overtuigd. Wedden? Belangrijk is dat je nu weer een beetje plezier in je werk gaat krijgen... Toch!? Top gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen