zaterdag 15 oktober 2011

opnieuw beginnen /reisje NL deel 1

Na zeer lange tijd ga ik toch weer eens proberen een beetje regelmaat te krijgen met een nieuwe weblog. Op Web-log.nl kan ik al maanden niet inloggen en nu ligt het al weken helemaal plat, vandaar ook een nieuw adres.

Laat ik eerst maar eens beginnen met een verslagje over mijn reis naar NL.

Ik zou zaterdag 24 september vertrekken. Lekker op tijd alles geregeld, boodschappen gedaan, koffer gevuld, reisdingen klaargezet. Toch nog maar even kijken hoe laat ik precies waar aankom....... ehhhhh  vertrekdag 25 september ?? Da's dus morgen???? Ach je bent blond of niet.
Dus verder heerlijk rustig aan kunnen doen. Zondag nog snel wat jammetjes erbij gemaakt (van allerlei fruit wat al gesneden en wel in de vriezer lag, dus supersnel) en uiteindelijk om 1/2 6 de auto in. De trein vertrekt om iets na 7 uur in Bischofshofen. Aankomst 1/2 10 in München en vertrek daar weer kwart voor 11. Nog even tijd dus. Ik bedacht me nog wel dat ook het Oktoberfest plaats vond en dat dus de kans bestond dat er nog wat dronken droppies in de trein zouden zitten, maar dat viel mee. Het station was wel vol met lederhosen en dirndls, maar verder geen problemen. Voor en naast mij in de trein alleen 6 redelijk aangeschoten hollanders die wel wat luidruchtig waren (zoals eigenlijk alle hollanders in het buitenland), maar verder best gezellig en vriendeljk. De meeste Duitsers vonden dat natuurlijk niet en er werd al snel flink geklaagd: "we willen slapen". Zelfs de politie kwam de trein in om hun paspoorten zeer nauwkeurig te kontroleren.... Ik heb me toen maar even "slapend" gehouden: de mijne is al ruim verlopen!!
De volgende ochtend om 1/2 9 in Utrecht, overstappen en een uurtje later was ik in Den Haag: daar stond mijn Roosje!!!!!!
Eerst naar haar kamer, lekker broodjes gegeten en toen even naar nichtje Hannah..
Voor borreltijd stond de eerste afspraak geplanned, met Patrick Gorlee. Roos had een leuk bruin cafeetje uitgekozen op de Theresiastraat (voor ons dus op loopafstand-wat bleek dat later handig...). De rose-tjes vloeiden rijkelijk en we hebben geloof ik 5x "het laatste glaasje" gedronken.... hik Gelukkig hadden ze ook nog bitterballen. Om half 10 was het echt genoeg en besloten Roos en ik toch maar niet meer te eten: was ook niet mogelijk: zelfs AH was al dicht.
Dinsdagmochtend naar Leni, al jaren vriendin en mijn kapster. Zo leuk: het lijkt of ik gewoon een paar weken geleden nog geweest was!!! Haar huis is nog steeds even leuk en mooi, hondje nog steeds even eigenwijs en Leni natuurlijk gewoon Leni, heerlijk om weer eens even bij te beppen (ach, dit blijft de vaste kreet de komende week).

's Middags op de thee/borrel bij Mirjam en Mark. Mirjam is een oud hockey maatje van mij en Mark een cricketvriend van Jaco. Ze zijn ook verschillende keren bij ons in Sonneck langs geweest, zowel met zijn als met haar dochters. Allemaal erg gezellig: langdurende kaartspellen en vele flessen wijn natuurlijk.....
Mark zit nu helaas in de molen van operaties, chemokuren en speciale behandelingen in Leuven. We hebben hierdoor veel heen en weer geschreven, maar wat is het dan heerlijk om elkaar weer eens in het echie te zien. Lekker in de tuin in het zonnetje, Mir haar dochters waren er ook. Leuk!!! Voor Mark natuurlijk weer heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

Daarna waren Roos en ik wel even toe aan wat rust en hebben we onderuit op de bank, bord op schoot lekker voor de buis gehangen.

            roos in haar keuken met haar nieuwe dirndl
Woensdag gingen we de stad in. Gemakkelijker gezegd dan gedaan: voor we klaar waren was er al een aardig deeltje ochtend voorbij, haha.
Eerst maar even naar mijn oude werk: Laura Ashley. Altijd leuk en ik word er altijd ontvangen of ik vorige week nog gewerkt heb. Ook hier natuurlijk weer lang en uitgebreid aan de klets met Fien. Roos werd nog verwend met een verjaardagkadootje en toen maar snel naar de buren!!! Want wat is nu Holland zonder een echte goeie kroket!!! En een van de beste haal je natuurlijk bij Dungelman op het Noordeinde, mmmmmmm wat was dat lekker.  
Helaas was toen onze tijd ongeveer op en gingen we weer ri huis: even omkleden en weer naar Hannah om daar Roos haar verjaardag te vieren. Jaja, mijn kleine dochtertje is opeens 21 jaar oud!  Time flies......
Natuurlijk was ook Roos haar nieuwe vriendje Walter uitgenodigd!!! Met z'n vieren heerlijk gegeten en gedronken. Was erg gezellig weer!poes Paulus

Roos met Hannah


Hannah - moi - Roos - Walter


De volgende ochtend de trein in richting Schiedam. Heerlijk weer nog steeds en dus lekker bij mijn zusje de tuin in! Zij past iedere donderdag op haar kleinzoon Willem, dus die was er ook. Wat een lekkere vrolijkerd is dat. Hij is al ruim een jaar, maar helaas had ik hem nog niet gezien. Lekker lunchen, wandelen langs de koeien (altijd een topper met kleine kinderen) en heerlijk een ijsje eten, zo, dat ging er bij hem wel in natuurlijk!!!
deze "opstijg" beweging hadden mijn kinderen ook!!!


mmmmm ijsje voor Willem

Natuurlijk kwam Dieuwke hem eind van de middag ophalen en zagen wij elkaar ook weer eens....
's Avonds met Annemarie en Herman lekker gegeten aan een Schiedams grachtje, bij cafe Sjiek. Een leuk eettentje, dat na onze Schiedamse tijd is begonnen. De kennismaking was niet verkeerd!!! Er zijn diverse leuke en bijzondere gerechten mogelijk, maar ik heb het maar op een heerlijke sate gehouden!!! Stond op mijn to-do lijstje.... bij deze dus.

Omdat het stad-ten (iedereen gebruikt dit woord, maar hoe schrijf je dat eigenlijk???) nog niet echt gelukt was gingen we vrijdag maar weer. Maar nu goed!!! Het verschil met Oostenrijk is natuurlijk wel erg groot en het is heerlijk om weer eens vele leuke woon- en hebbehebbe- winkels door te struinen!
Body Shop, (nog even Caroline gedag zeggen bij) Laura Ashley, Lifestyle, Riviera Maison, Dille & Kamille, Xenos... heerlijk. Als lunch natuurlijk weer een broodje kroket van Dungelman ..... lekker opgegeten in het zonnetje aan de hofvijver: haegser kunnen we het niet maken!!!

samen in het zonnetje

mijn Roosje

5 opmerkingen:

 1. Wat hadden jullie het heerlijk.. En wij ook met dat Beppen ahhaha mijn oren tutten er nog van hahaah. Veels te kort om alles bij te praten. Jammer toch dat je zo ver woont.
  En dan roos 21 alweer. Zie haar nog in de box zitten Jeetje wat kennen we elkaar al lang.
  De tijd vliegt....... Liefs van hier....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen! Volgens mij heb je het heerlijk en heerlij druk gehad in Nederland!
  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig dat je het bloggen weer hebt opgepakt! Ik lees dat je een hele leuke tijd in NL hebt gehad en wat ziet Roos er beeldig uit in haar dirndoll.....heb jij die gemaakt voor haar?

  Franca

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn, ook een nieuw blogadres. Ik 'miste' al mijn oude contacten. Lang leve FB...
  Gezellig zo'n bezoekje aan NL. Krijg gelijk weer zin om langs te gaan. Ik zie al dat bij julli eook hetzlefde is...veels te druk, volle agenda en veel te weing tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gedoe met weblog hè?? Ik ben ondertussen ook overgestapt naar wordpress, maar volgens mij he je dat al begrepen!
  Ik ga je weer toevoegen in ieder geval.
  Je was in Den Haag?? Ik zit het aan de 'twee tietjes'! ;-) *grijns)

  BeantwoordenVerwijderen