donderdag 20 oktober 2011

reis NL deel 3

Donderdag maar weer rustig aan gedaan.
Vrijdag was Roderik vrij en zijn we gezellig op stap gegaan. Naar Naarden-vesting. Wat een schattig oud stadje is dat. Het was een beetje fris (en dus voor mijn keelpijn niet erg slim), maar we hebben heerlijk gewandeld, weer wat leuke winkels bekeken en zeer hollands: lekker pannekoeken gegeten!!!! Dat was voor de kinderen natuurlijk geen straf... ach en voor ons natuurlijk ook niet!!!
Er was ook een grote speelhoek voor kinderen, maar het mooiste daar was toch wel het enorme schoolbord: 1 1/2 m hoog en wel 4-5 meter lang!!! Tijl ging er met 2 handen vol grote stoepkrijten lekker tegenaan!!!


Hierna nog even richting Naarden waar Dorien nog even naar een kringloop winkel wilde. Nou, dat was toch een grote zaak!!!! En alles perfect gesorteerd. We hebben eerst bij de kinderdingen gekeken. Een leuke puzzel voor Jip gevonden (die maakt steeds moeilijkere puzzels, nu al 150 stukjes... kun je niet tegenaan kopen) en bij de boeken diverse leuke kinderboekjes: 50 ct p st, maar nu voor de helft van de prijs....  te grappig.
Toen we boven nog een rondje deden ontdekten we een stelling met koffers. Aangezien ik met een sporttas op pad was kon ik wel wat beters gebruiken. En ja hoor: een ruime koffer, met wielen waar mijn spullen vast wel allemaal inpasten. Ook in de aanbieding voor..... €2,50!!! hahaha wat een topper he? Ook al had hij alleen mijn terugreis uitgehouden was het nog perfekt geweest!

Weer thuis gekomen snel zwemspullen pakken, want Jip had zwemles en dat moest oma natuurlijk ook zien. Jip gaat erg goed, ze heeft haar A-diploma gehaald en eind oktober gaat ze al voor haar B... pffft ze is pas 5!!! 
Normaal mogen de ouders niet kijken, maar ik was natuurlijk een uitzondering. Jip vond het erg leuk dat ik stond te kijken, steeds even een blik opzij werpen en een klein handje zwaaien, zo schattig. Maar ook goed haar best doen!!!
Daarna gingen we naar oma Lia en opa Peet, waar we een hapje zouden eten. Heerlijke zuurkoolschotel!! Bedankt nog Lia!
Toen maar weer snel naar huis, de bedjes riepen al weer!

Zaterdag was alweer de laatste dag. Daarom kwam mijn familie ook nog even aanwippen. Ze hadden per slot het huis van Roderik nog niet gezien en mij wilden ze ook nog even bekijken!
's Middags met Dorien nog even het dorp in, want er moest natuurlijk nog diverse "souvenirs" meegenomen worden. Boerenkool, rookworst, drop, piccalilly, kruiden, pepernoten, de hollandse kaas lag al in de koelkast. Nog een paar goedkope leuke t-shirtjes bij de Hema, ook had ik van Annemarie en Jenneke ook nog diverse tijdschriften gekregen, pfffft het werd wel veel en zwaar: was ik even blij met mijn nieuwe koffer!
's Avonds om 20 uur weer station Naarden-Bussum. Roderik en Jip brachten mij er heen. Jip deed vrolijk, maar ik zat nog niet in de trein of kreeg al een sms-je dat Jip met tranen achterin de auto zat en oma nu al miste. Hou het zelf dan maar eens droog.....
21 uur Utrecht. Helaas stapte ik verkeerd in en moest ongeveer 20 wagons door om mijn stoel te vinden. Maar toen eindelijk zitten!!!!!!! 7 uur weer München en 11 uur Bischofshofen. Dat was tenminste de bedoeling. Na wat stops wegens sein-problemen bleek deze sneltrein opeens ook regelmatig te stoppen en kwam ik uiteindelijk 40 minuten te laat aan. De sneeuw was inmiddels al gevallen en alle toppen waren alweer wit!!!

Nog een paar leuke foto's van de kleintjes:


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke maar ook volle dagen. Arme Jip afscheidnemen is ook niet leuk. In elk geval heeft ze oma weer even gezien en geknuffeld toch? Kunnen jullie beiden weer even op 'teren'.

  ps: nu al sneeuw. Dat is vlot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt sparen Ien jeetje was ook alweer zolang geleden. Die Jip.
  Grappig jou kleinkinderen zijn echt gehutseld ze lijken op papa en op hun mama. Leuk om te zien..
  Hoop datje nu idd wat sneller naar Nederland komt, je ziet je kan niet gemist worden . Liefs leni

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk jou programma maar wel heel vol hé...dan roept het bedje savonds wel weer hé...
  toch leuk dat je veel mensen nog kunnen zien hebt...en je hebt veel lekkers terug mee;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kleintjes? Meid, wat zijn ze groot geworden! Geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen